(senest opdateret 5. december 2022)

Vores gård

Kalvenes trivsel

Kalvene går om vinteren i store halmstrøede stalde. De fodres med grovfoder (hjemmedyrket majs og græs) ad libitum. Om sommeren går de små kalve på græs med adgang til halmstrøet hytte. Vi har 65-70 kalve i besætningen.
Vi har dyr, der har det godt, og som lever i naturlige omgivelser med rigelig forsyning af foder. Dette giver sunde og tilfredse dyr, der kvitterer med fantastisk godt kød.

Kødet

Jerseykalve vokser langsomt i forhold til de store racer, men giver noget af det fineste og møreste kød, som også er meget fedtfattigt.
Kød fra jersey vinder hver gang, der udføres blindsmagning mellem de forskellige racer. Kødet er mørkt, velsmagende og meget mørt.
Dyrene er mindre end traditionelt for kødkvæg, hvorfor en ¼ kalv “kun” vejer 55-65 kg – en størrelse der erfaringsmæssigt passer godt til en gennemsnitlig familie.
Dyrene bliver på slagtedagen afhentet og kørt til det nærliggende slagtehus (Stensved Slagtehus), hvor kødet modnes på traditionel vis i ca. 14 dage.
Et dyr udskæres og deles i 4 ensartede portioner á ca. 55-65 kg. Kødet bliver det finparteret efter dine ønsker, leveret til dig og er klar til fryseren. Kødet er forsynet med mærkesedler med oplysning om, hvilke kødstykke/opskæring posen indeholder.

 

gaard